Köpvillkor

Allmänt

Digibok Sverige AB säljer idag e-böcker, mp3-böcker och interaktiva böcker för direkt nedladdning. Vidare säljer vi därtill tillhörande tekniskutrustning. För att handla hos oss måste du vara myndig. Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra försäljningsvillkor och samtycker till att uppgifter om namn, adress och e-postadress registreras i vårt kundregister.

Personuppgifter

För att kunna handla hos oss krävs att du fyller i de uppgifter som efterfrågas (namn, adressuppgifter och e-postadress).
Syftet med detta är att vi ska kunna leverera varan/varorna

Uppgifterna kan också komma att användas för vår marknadsföring, t ex för utskick av erbjudanden, om du har angett att du vill ha det.

Personuppgifterna hanteras i enlighet med personuppgiftslagen (PUL), och lämnas inte ut till tredje part eller annan obehörig.

Ångerrätt

Ångerrätt gäller inte för produkter med digitalt innehåll och som laddas ner eller används online, t.ex. e-böcker, ljudböcker, interaktiva böcker.
Ångerrätten gäller inte heller för ljudböcker och datorprogram på fysiskt medium i det fall plomberingen är bruten.

Är du konsument har du förutom ovanstående produkter rätt att inom 14 dagar från mottagandet av varan meddela oss att du ångrar köpet. Detta gäller enbart i det fall varan återlämnas i väsentligt oförändrat skick. Om varan har förstörts eller förändrats på grund av någon åtgärd som har varit nödvändig för att undersöka varan gäller ångerrätten. Varan skall dock alltid undersökas så försiktigt som möjligt.

Om du önskar varan tillsänd dig igen tillkommer porto- eller fraktkostnader. Varan ligger kvar hos oss i 30 dagar. Ej utlöst försändelse eller nekat mottagande, debiteras med 100kr samt porto/fraktkostnader.

Returfrakten betalas av köparen.

Om vi gjort något fel står vi givetvis för returfrakten. Innan du returnerar varorna var vänlig kontakta kundtjänst på info@digibok.se.

Vi rekommenderar alla att returnera sina varor med postpaket så att du erhåller ett inlämningskvitto på din försändelse (OBS! skicka inte returer som rekommenderat brev eftersom det orsakar oss stora administrativa problem och är mycket dyrare för dig).

Om varan skadats eller kommer bort på grund av omständighet som beror på köparen sker ingen återbetalning.

Reklamation

Om du upptäcker något fel i varan och vill reklamera den gör du det enklast genom att kontakta vår kundtjänst. Reklamation skall ske senast inom 30 dagar från leveransdagen. Handlar du i egenskap av konsument skall reklamation istället ske inom tre år. Du skall dock meddela oss inom skälig tid från det att du märkt felet eller borde ha märkt felet. Vi godtar alltid meddelanden om reklamation som sker inom två månader från att du upptäckt felet.

Om du beställt en fysisk vara och vi inte kan leverera

Om varan är slut eller av annan orsak inte kan levereras, återbetalas varans fulla pris till det kontokort som du angett vid betalningen.

Betalning

Hos oss kan du välja på följande betalningsalternativ:

• Kortbetalning
• Fakturabetalning

Kortbetalning med VISA eller Mastercard

Kortbetalning tillhandahålls av DIBS och sker genom att kontokortsnumret krypteras och transporteras direkt till banken.
DIBS använder standarden SSL som är bland de säkraste systemen för e-handelstransaktioner.
Detta innebär att ingen obehörig kan få tillgång till dina kontokortsuppgifter.
För mer info se www.dibs.se.

Fakturabetalning

Vi kan erbjuda privatpersoner och företag att handla mot faktura. Vid faktura med betalvillkor 14 dagar tillkommer en fakturaavgift om 19 kr, och för faktura med betalvillkor 60 dagar tillkommer en fakturaavgift om 59 kr. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år. Vid inkassoåtgärd tillkommer en inkassoavgift om 180 kr. Fakturan skickas till din e-postadress i samband med att leverans sker.
Grundkraven för att få betala mot faktura är följande:
- Du har fyllt 18 år
- Du har en stadigvarande inkomst av tjänst
- Du har minst 120 000 kr i årsinkomst
- Du har inga betalningsanmärkningar
- Du är folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka
- Du uppgett en e-postadress som tillhör beställaren
Vid fakturabetalning kan vi komma att ta en kreditupplysning. Vid belopp upp till 2000kr tar vi en lättare typ av upplysning som inte registreras och visas för tredje part och som inte påverkar din framtida kreditvärdighet. Vid belopp över 2000:- tar vi en fullvärdig kreditupplysning. Upplysningen från UC ger oss information om namn och adress, betalningsanmärkningar samt skuldsaldo hos Kronofogden.

Leveransvillkor

E-böcker och mp3-böcker skickas till din e-postadress inom ett par minuter. Vid fakturabetalning tar det dock upp till två arbetsdagar.

Interaktiva böcker från Gleerups förlag skickas till din e-postadress inom 1-2 arbetsdagar.

Många av våra fysiska varor finns för omgående leverans från våra egna lager, detta anges vid respektive artikel. Beställer du varor med olika leveranstid skickas hela ordern samtidigt.
Vid varje produkt finns den specifika leveranstiden angiven.

Vi reserverar oss alltid för att fysiska varor kan bli slutsålda, vilket vi kommer att meddela dig närmaste vardag. Återbetalning sker inom 5 bankdagar.

Frakt e-böcker, mp3-böcker och interaktiva böcker

Ingen fraktkostnad

Frakt för fysiska varor

Frakter inom Sverige
Fraktkostnaden för en order är 49kr.

Frakter till Norden och EU
Inom Norden och EU (exkl. Norge) är frakten 350kr oavsett sortiment. Till Norge är frakten 820kr.

Frakter övriga Världen
Vi skickar varor över hela världen. Frakten som normalt sker med Postpaket kostar 450kr, leveranstid ca 10 dagar.

Fraktsätt för fysiska varor

Leveranser sker genom brev om vikten är under 1 kg och med Postens postpaket om vikten är över 1 kg. Det kan hända att varor med en vikt som understiger 1 kg skickas som postpaket på grund av att försändelsen är för stor för brev.
Paket hämtas hos postombudet som anges på avin du får hemskickad eller via SMS.
Om ni vill ändra adressuppgifter i redan skickat paket är kostnaden 150kr exkl moms (Detta är Postens avgift).