Den gömda Inkastaden

67 kr
E-bok
Artikelnummer 9789186485412-100
Skickas omgående
Författare
Kim M. Kimselius
Utgivningsdatum
2013-08-02
Förlag
Roslagstext förlag
Format:
  • Epub med vattenmärke
Det som börjar såsom en vanlig turistresa till den mytomspunna ruinstaden Machu Picchu, förvandlas i en handvändning till en kamp på liv och död för Theo och Ramona, när de av ödets nyck förflyttas tillbaka i tiden, till 1500-talet. Den tid då det starka Inkariket är i upplösning på grund av att conquistadorerna invaderat landet och dödar inkafolket på jakt efter gyllene skatter.
Av Inkahövdingen Inka Manco får Theo och Ramona ett, i deras ögon, omöjligt uppdrag. De inser snart att de har många fiender. Oräkneliga krafter är delaktiga i de händelser som kastar dem mellan hopp och förtvivlan. Ska de någonsin kunna ta sig levande tillbaka till sin egen tid?

"Den gömda Inkastaden är en oerhört fängslande äventyrsroman uppbyggd kring en historisk händelse." BTJ, lektör Monica Nilsson

"Som vanligt märks det att Kim bedrivit en grundlig research, och ordlistan i slutet av boken är en riktig guldgruva för alla vergiriga." BLT

"I sina böcker väver Kim M. Kimselius samman fakta med fantasi på ett så sinnrikt och spännande sätt att man inte kan lägga ifrån sig böckerna. Kims böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet."

4:e fristående boken i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona.