Stentornet

67 kr
E-bok
Artikelnummer 9789186819040-100
Skickas omgående
Författare
Arne Svensson
Utgivningsdatum
2011-03-01
Förlag
Recito Förlag
Smakprov
Länk
Format:
  • PDF med vattenmärke
  • PDF med Adobe Encryption
  • Epub med vattenmärke
  • Epub med Adobe Encryption
Småmysigt om Sundsvall på 1950-talet

Det är en ungdomsbok som Arne Svensson, författare och före detta journalist, har skrivit. Men samtidigt är det en tidsmaskin för de som växte upp på 1950-talet i Sundsvall.

«Stentornet» handlar om Peo som är i tioårsåldern och får besök av jämnårige Jerry under två sommarveckor. De är kompisar när Peo är och besöker sin morfar tillsammans med mamma Viola i Åsen utanför Östersund. Den här sommaren blev det ingen resa västerut men Jerry får komma på besök - och upptäcka Sundsvall tillsammans med oss läsare. Mycket av det här gamla är borta, men lever kvar på sidorna i «Stentornet».
Lasse Hallberg, Sundsvalls Tidning

Vad gjorde ungarna på 50-talet, när uttrycket curlingföräldrar inte hade skapats? Jo, de använde sig av sin fantasi och hittade på lekar och tävlingar eller de kanske spionerade på några farliga figurer, som Peo och Jerry gjorde på sitt sommarlov när de inte kollade på Hopalong Cassidy på biografen Saga, spenderade 25 öre på en päronglass eller en femöring på en Rivalkola eller tog Kumobussen till Fläsianbadet och värmde upp sig med simskolans sagogrynssoppa.
Arne Svensson