Den magiska rustningen

83 kr
Nerladdningsbar ljudbok
Artikelnummer 9789198509182-300
Skickas omgående
Författare
Hanna Blixt
Uppläsare
Lo Tamborini
Utgivningsdatum
2021-02-10
Förlag
Hanna Blixt
Smakprov
Länk
Format:
  • Korta MP3-filer
  • En MP3-fil
  • Strömmande flash

Äventyret bland schackpjäserna fortsätter:
"Den magiska rustningen", är den fjärde delen i serien "Äventyren i Sagofallen", efter Styx märke, Svarta damen och Vita löparen.

Bokens handling:
Vädret i Sagofallen och Mirroria är helt ur balans. Svarta hästen orsakar översvämningar, som följs av stormar och vulkanutbrott. För att stoppa Svarta hästen och mörkret som breder ut sig, får Sofia och Leo i uppdrag att hitta en magisk rustning. Problemet är att ingen verkar veta var delarna finns.
Kommer världarna gå under, eller kommer Sofia och Leo hinna stoppa Svarta hästen i tid?

BTJ skriver:
"Läsaren dyker rakt ner i ett spännande fantasyäventyr. Hanna Blixt har gott om kreativ fantasi och hon skildrar sin berättelse på ett lättsamt sätt. Bra, begriplig och läsvärd fantasy för bokslukaråldern."

I serien Äventyren i Sagofallen, pågår kampen mellan de vita och svarta schackpjäserna. Med korta spännande kapitel, härliga miljöer och en värld som växer och zoomas ut, trollbinder Hanna Blixt sina läsare. Böckerna i Äventyren i Sagofallen har blivit en storsäljare och serien innehåller sju delar. De bör med fördel läsas i ordning.

Flera använder böckerna som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com).

Recensioner av Den magiska rustningen:

”Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken. Karaktärerna är helt fantastiska och så livfulla.” (Swedish bookowl).

”Precis som de tre tidigare böckerna är det här en riktig bladvändare. Boken är perfekt för de som vill ha något spännande men samtidigt inte för läskigt. (Vargnatts bokhylla).

”Bra och läsvärd fantasy för bokslukaråldern” (Anna-Karin Närkling BTJ-häfte 18 2018).

”Den magiska rustningen är en oerhört bra fortsättning på serien och nu längtar jag bara efter nästa bok!” (Bokugglor blogg)

Äventyren i Sagofallen består av:
1. Styx märke
2. Svarta damen
3. Vita löparen
4. Den magiska rustningen
5. Flykten från tornet
6. Pantones ö
7. Snöugglans sigill