Silverdalen

73 kr
E-bok
Artikelnummer 9788726342383-100
Skickas omgående
Författare
Uno Modin
Utgivningsdatum
2020-07-15
Förlag
Saga Egmont
Format:
  • Epub med vattenmärke
“Över alltsammans de spjutvassa hornen och mellan dem en raggig nerböjd panna… Med ett snörvlande vrål kom tjuren störtande.”

Alan är iväg och söker efter en bortsprungen tjur när han upplever ett fasansfullt ögonblick. Tjuren attackerar! I sista stund hoppar en varghund fram och driver bort tjuren. Hunden tillhör en ung ryttare, som presenterar sig som Benny. Allan och Benny blir vänner direkt, och ger varandra varsin gåva. Alan får ett silversmycke format som en vattendroppe.

När han återvänder hem till ranchen är en sheriff på besök. Sheriffen söker efter en mördare och boskapstjuv som kallas “Silver-Pop” och är galen på silvergruvor. Tjuven har en varghund med sig. “Varg…!” Alan darrar och tankarna tumlar omkring. Vad ska han ta sig till? Kan han verkligen förråda sin kamrat?

Uno Modin var en hyllad svensk författare och journalist som under sitt liv hann med att skriva många älskade barnböcker, samtidigt som han skrev politiska reportage och böcker om arbetarrörelsen. Modin var även ordförande i Sveriges Ungdomsförfattarförbund.