Finnas till

95 kr
E-bok
Artikelnummer 9788726413496-100
Skickas omgående
Författare
Sivar Arnér
Utgivningsdatum
2020-05-08
Förlag
Saga Egmont
Format:
  • Epub med vattenmärke
"Det var en mild höstmorgon. Jag hade precis återhämtat mig från mitt sammanbrott och var ute på en promenad. Jag gick över de hala klipporna med händerna i rockfickorna. Stigen var täckt av gula lönnlöv och bruna eklöv. Stammarna som omringade stigen var svarta och luften disig. Framme i en skreva låg något. När jag kom närmare såg jag att det var en man. Han låg framstupa. Orörlig. Hans rygg var täckt med löv, han hade legat där länge…"

”Finnas till” är en novellsamling bestående av nio noveller som kretsar kring viktiga problem i nutiden, säkerhet och osäkerhet i människors existens, om att våga tro och att inte tro.


Sivar Arnér, född 1909, var en svensk författare och dramatiker. Han debuterade 1943 och kom att bli betraktad som en av 1940-talets ledande svenska prosaister. I flera av hans verk finns drag av mysticism på samma gång som de kännetecknas av en utpräglad psykologisk realism. En återkommande tematik berör främlingsskap inför världen och hans karaktärer tycks ofta drabbade av disharmoni. Arnérs litterära stil har beskrivits som ordknapp och expressiv.