Hjärtats oro

52 kr
E-bok
Artikelnummer 9789127096073-100
Skickas omgående
Författare
Clarence Crafoord
Utgivningsdatum
2004-11-10
Förlag
Natur & Kultur
Smakprov
Länk
Format:
  • PDF med vattenmärke
  • PDF med Adobe Encryption
  • Mobipocket
Natten efter att läkaren och psykoanalytikern Clarence Crafoord satte punkt för sin förra bok drabbades han av en hjärtinfarkt. I Hjärtats oro reflekterar han över de själsliga processer som pågår inom en hjärtpatient: farhågor och dödsångest blandade med drömmar, erotiska fantasier och infantila reaktioner. Kanske är det i denna inre dynamik vi kan finna förklaringen till att tillståndet som sjukskriven för så många blir en identitet i sig.

Hjärtats oro tar upp högst aktuella teman som åldrande, sjukskrivning och rehabilitering. Med en ibland galghumoristisk udd erbjuder författaren funderingar om individens möte med vårdapparaten, men också med sig själv. Boken är både tankeväckande och underhållande för alla som har varit eller kan bli patiener på sjukhus, liksom för alla som arbetar i vårdmiljöer.

Clarence Crafoord är psykoanalytiker och läkare, samt författare till ett tiotal böcker i psykoterapeutiska och psykoanalytiska ämnen. Han sitter i redaktionen för den svenska utgåvan av Freuds Samlade skrifter och för den psykoanalytiska kulturtidskriften Divan.