Tjo tjim och en bit mat : om matkultur och folkliga nöjen från förr

96 kr
E-bok
Artikelnummer 9789178852314-100
Skickas omgående
Författare
Margareta Sarri
Utgivningsdatum
2020-05-13
Förlag
Visto förlag
Format:
  • PDF med vattenmärke

Tjo tjim och en bit mat om matkultur och folkliga nöjen från förr 

Så har helger firats i alla tider. Nya traditioner tillkommer vartefter, men den här boken handlar om de gamla från förr, undantaget de kuriösaste som fettisdagskokning av hjärtsäckar fyllda med talg. Men det ska, då som nu, vara primörer till pingst, kräftor i augusti och fågel i november. Och sill; ständigt denna sill.

Utöver en särskild meny har varje storhelg förknippats med både lek och högtid som att spöka och skrämmas, grensla en kvast, ge gåvor och demonstrera mot samhällets orättvisor. Än idag hoppar vi som små grodor runt en blomsterprydd stång, leker tomte i december och raskar över isen på julgransplundringar medan 1:a maj-tåget, i takt med tiden, lite varstans blivit mer av familjefest än protest.

Här blandas skratt och skoj med allvar och det godaste goda.

Väl bekomme!