Tänka, snabbt och långsamt (sammanfattning)

83 kr
Nerladdningsbar ljudbok
Artikelnummer 9789189510753-300
Skickas omgående
Författare
Daniel Kahneman, Rolf Jansson
Uppläsare
AI Voice
Utgivningsdatum
2023-03-13
Förlag
Bokförlaget Upsaliensis AB
Smakprov
Länk
Format:
  • Korta MP3-filer
  • En MP3-fil
  • Strömmande flash

Detta är en oberoende och inofficiell ljudbokssammanfattning av den miljonsäljande boken Tänka, snabbt och långsamt, av författaren Daniel Kahneman.

Den engelska originaltiteln är Thinking, Fast and Slow.

Boken har sålts i cirka 3 miljoner exemplar.

Har du inte tid, ork eller möjlighet att läsa eller lyssna på hela boken? Men vill du ändå kortfattat tillgodogöra dig innehållet? Det är därför vi på Bokförlaget Upsaliensis AB valt att göra dessa miniguider på böcker som ofta blivit miljonsäljare över hela världen. Vi ger dig snabb och enkel tillgång till kraftfull kunskap från bästsäljande fackböcker. Vi presenterar en kortfattad, praktisk sammanfattning på svenska i ljudboksform. Du kan i allmänhet ta till dig det väsentliga i en viktig bok på mindre än 40 minuter. En hel ljudbok kan ofta ta 5 - 20 timmar att lyssna på.

Notera att denna ljudbok har producerats med hjälp av AI Voice.

INNEHÅLL

I sin megabästsäljare, Tänka, snabbt och långsamt, tar Daniel Kahneman, världsberömd  psykolog och vinnare av Nobelpriset i ekonomi, med oss på en banbrytande turné i sinnet och förklarar de två systemen som driver vårt sätt att tänka.

System 1 är snabbt, intuitivt och känslomässigt; System 2 är långsammare, mer övervägande och mer logiskt.

Effekten av övertro på företagsstrategier, svårigheterna att förutsäga vad som kommer göra oss lyckliga i framtiden, den djupgående effekten av kognitiva fördomar på allt från att spela på aktiemarknaden till att planera vår nästa semester - var och en av dessa kan förstås endast genom att veta hur de två systemen formar våra bedömningar och beslut.

Genom att engagera läsaren i ett livligt samtal om hur vi tänker, avslöjar Kahneman när vi kan och inte kan lita på våra intuitioner och hur vi kan utnyttja fördelarna med långsamt tänkande. Han ger praktiska och upplysande insikter om hur val blir gjorda både i vårt yrkesliv och i våra privata liv - och hur vi kan använda olika tekniker för att skydda oss mot de mentala problem som ofta får oss i trubbel. Tänka, snabbt och långsamt har toppat bästsäljarlistorna i nästan tio år och är en samtida klassiker, en viktig bok som har förändrat livet för miljontals läsare.