Den hållbara familjen

113 kr
E-bok
Artikelnummer 9789189555686-100
Skickas omgående
Författare
Maria Nelénius
Utgivningsdatum
2022-11-22
Förlag
Bookea
Format:
  • Epub med vattenmärke

Är du en av alla de blivande eller nyblivna småbarnsföräldrar som vill leva mer hållbart men kanske inte riktigt vet hur?


I denna fullmatade guide får du allt du behöver veta för att minska din familjs miljöpåverkan samtidigt som du sparar pengar och mår bättre.

Du får i denna bok lära dig allt du behöver veta om bebisar utan engångsblöjor, klimatsmart mat för hela familjen, leksaker utan kemikalier, barnkläder med lång livslängd och mycket mer. För den som vill fördjupa sig finns i slutet av boken ett separat kapitel om klimat och miljö.

Fakta blandas med författarens egna betraktelser, anekdoter och personliga erfarenheter. Allt i boken är väl beprövat av författaren själv. Tydliga beskrivningar och smarta tips gör det enkelt för dig med att komma igång.

Välkommen till livet som planetskötare!

Maria Nelenius är miljöingenjören som när hon fick barn drabbades av en rejäl dos klimatångest och ägnade sin föräldraledighet åt att minska sin familjs miljöpåverkan. Det blev många normbrytande vanor med bebis på pottan, växtbaserad matlagning, inköp av begagnade saker och framtagande av en personlig transportpolicy när flygcharter och bilresor byttes till barnvagnspromenader.

Maria har idag två barn och bor med sin familj i Västerås. Detta är hennes debutbok.