Jag glömmer att glömma del 2

101 kr
E-bok
Artikelnummer 9789189699663-100
Skickas omgående
Författare
Randi Olausson
Utgivningsdatum
2022-06-16
Förlag
Bookea
Format:
  • Epub med vattenmärke

Den folkkära artisten Martin Stenmarcks storasysters självbiografi del 2. Nu är hon "vuxen" och tar hand om sina fyra yngsta syskon och sina tre barn, i en tid av sorg, ilska och vanmakt. Om hennes falska trygghet och tro i att smärta och förnedring är riktig kärlek, i väntan på att kanske få komma hem. Hon raderar sig själv för att slutligen gå under. Om hennes väg tillbaka till sitt ursprungliga Jag och allt vad det bär med sig, under åren 2001- 2021.

Jag är en stor storasyster till tretton småsyskon. Jag är dotter till Symbios och Saknad. Jag är en kvinna som lockar män att dricka mitt gift. Jag är en mamma som är yngre än mina barn - trots min urålderliga vishet. Allt detta har gjort att jag under 18 år har skrivit min historia utan slut.

"Jag har levt med den nakna kalla sorgen nu. Den har varit nödvändig att möta. Jag har gråtit den förgörande gråten och den ledsna gråten. Somnat på min flotte med papper överallt. Dragit det åtta kilo tunga kedjetäcket över min kropp. Vaknat med endast raggsockorna på och äggulor och halvätna mackor i mitt hår. Jag har pratat med mig själv, supit skallen av mig och varit bortom allt vad sanity är. Jag har vandrat på gatorna i snö, på väg att mörda och slå sönder eller hoppa från Liljeholmsbron. Den fysiska smärtan som infann sig efter att jag drog mig ur inlåsning och betong. Den otroliga insikten. Den om att jag föll om och om igen, i en famn som var hundra andras. Jag visste att jag höll på att dö när jag klev på bussen"

En berättelse om livet som levs utanför alla ramar, och framförallt om vilja att leva det fullt ut. Vad gör sjukvården för människor som lider av livet? Livet som har blivit till en psykisk ohälsa. Hur kan man leva i fruktan för sitt liv, men ändå kalla det för den stora kärleken? Min bok vänder sig till alla som Vill livet och som vill beröras. För var och en som har upplevt psykisk ohälsa, sexuella övergrepp, misshandel, enorma kärlekar, missbruk, skilsmässa, vårdnadstvist, lust och drömmar. För den som vill kika in genom ett kalejdoskop och åka med i loopen av färger och mörker, och förhoppningsvis Vilja Välja Livet - trots eller på grund av.