Vertikalfiske

37 kr
Nerladdningsbar ljudbok
Artikelnummer 9789198748710-300
Skickas omgående
Författare
Kjell Johansson
Uppläsare
Jens Johansson
Utgivningsdatum
2023-03-11
Förlag
Fiskeguiden Förlag
Smakprov
Länk
Format:
  • Korta MP3-filer
  • En MP3-fil
  • Strömmande flash
Denna ljudbok är del 12 (av 15) i serien Natur-fiske.

I min (tryckta) ”Spännande metoder för gädda, gös och abborre” var den stora nyheten det utförliga kapitlet om vertikalfiske, en metod som slog ner som en bomb i sportfiske-Sverige 2007. Många som trollingfiskade och spinnfiskade bytte metod och det blev en vertikalboom/gösboom som förändrade fisket rejält. Jag var med från början och i denna bok beskrivs de olika varianter av det vertikala fisket som uppstod i kölvattnet på introduktionen i Sverige.

Jag kallar den första metoden ”traditionell” och jag beskriver mina fiskedagar med den som förde in metoden, Jörgen Larsson och två fiskeguider i Nederländerna.

Fireball är metod nummer två, vertikalfiske med naturligt bete.

Den metod jag lanserade i ”Spännande…” och som jag fortfarande använder, drivfiske, beskrivs noggrant och även hur man med enklare utrustning kan fiska vertikalt, ”allemansvertikal”.

Den metod som på sätt och vis slog ut den traditionella metoden och blev väldigt populär, är också med förstås. Det är pelagiskt vertikalfiske, som riktar in sig på de större rovfiskarna, mest gös. Många storfiskar har lockats till hugg med denna spektakulära metod där ekolodet är i centrum.