Wenzel Hagelstam - En antikhandlares memoarer

113 kr
E-bok
Artikelnummer 9789523335448-100
Skickas omgående
Författare
Dan Kronqvist
Utgivningsdatum
2023-04-18
Förlag
Förlaget M
Format:
  • Epub med vattenmärke

Finlands mest kända antik- och konsthandlare berättar i sina memoarer om sitt ovanliga liv, och om de föremål han under flera årtionden fått i sin hand – tätt sammanknutna med dem får vi stifta bekantskap med både berörande och fascinerande människoöden.

Antikhandlare Wenzel Hagelstam har inte gått längs de vanliga stigarna. Wenzel som växte upp i ett borgerligt hem på Bulevarden i Helsingfors lärde sig finska under sina år som krigsbarn i Sverige, då han paradoxalt nog nästan höll på att glömma svenskan.

Som 14-åring adopterades han av sin världsvana farbror som bodde i Paris om vintrarna, bara några år senare jobbade han som svetsare i Göteborg, och ytterligare ett antal år senare satt han på Sotheby’s i London och bjöd 1,9 miljoner pund för en tavla av Albert Edelfelt.

Wenzel blev rikskändis i samband med teveprogrammet Antiikkia, antiikkia där han värderade vanliga människors föremål runt om i Finland. I denna bok minns han otroliga historier om hur han under inspelningen av ett avsnitt råkade köra omkull med en häst och landa i en gödselhög, hur han lyckades kvitta trafikböter i S:t Petersburg med ett par snygga utställningskataloger och när han släpptes förbi den långa kön till det nyöppnade diskoteket Studio 54 på Manhattan i New York.
 EPUB3: Reflowable