Midnatt på Kyrkogården: ett minidrama från Mysteriefabriken

40 kr
E-bok
Artikelnummer 9789189093164-100
Skickas omgående
Författare
Ulrika Köpsén
Utgivningsdatum
2019-10-31
Förlag
Svenska NiCe Förlag
Format:
  • Epub med vattenmärke
Midnatt på kyrkogården - som läromedel eller som rolig aktivitet för barn och vuxna från Mysteriefabriken

Midnatt på kyrkogården är en rolig lek för både skola och fritid som går utmärkt att använda som läromedel eller på halloweenfest, barnkalas eller i vilket sammanhang som helst. För arbetsgrupper med barnasinnet kvar passar även denna roliga lek på personalfest och företagsfest.
Ett Minidrama är enkelt att genomföra och roligt att spela. En person är berättare. Denne läser texten som för handlingen framåt. Aktörerna gör som berättaren säger, under tystnad eller med hjälp av improviserade repliker. Detta minidrama är skrivet för barn från 7 år och går utmärkt att spela barn och vuxna tillsammans. För de mindre barnen kan det vara bra att ha en vuxen att hålla i handen. Lite läskigt kan det bli ibland.
Tidsåtgång ca 30-90 minuter.

I Midnatt på Kyrkogården stöter många läskiga och ovanliga figurer ihop på kyrkogården - ett spöke, Dracula, några fladdermöss. Dessutom en katt och ett vilset barn. Dracula vädrar blod och blir förstås törstig. Men fladdermössen och katten försvårar Draculas plan att släcka sin törst. När spöket dyker upp blir det smått kaotiskt. Hur går det för det vilsna barnet? Klarar hen sig undan från Draculas vassa tänder? Liksom de flesta sagor slutar även detta drama lyckligt.

Roller (alla roller är inte med i alla akter):

1 berättare
1 kyrkklocka (1-2 personer)
Gravstenar (2-4 personer)
1 kista (1-3 personer)
1 Dracula
2-3 fladdermöss
1 katt
1 mumie
1 vilset barn
1 sol