SäkerHäst - så tränade jag polishästen Utter (omarbetad nyutgåva)

111 kr
E-bok
Artikelnummer 9789189749634-100
Skickas omgående
Författare
Ulla-Carin Carlsson
Utgivningsdatum
2022-12-01
Förlag
Bookea
Format:
  • Epub med vattenmärke

SäkerHäst handlar om att träna med utgångspunkt från Hästen. Vi måste lära oss att förstå skillnaden mellan prägling och inlärning. Det är grunden till all träning, oavsett användningsområde.

SäkerHäst bygger på mina egna erfarenheter av hästar, framför allt mina nästan 30 år som ridande polis i Stockholm. Oavsett vad vi har för hästar, har de alla samma ursprung. Boken handlar även om hur jag tränade min tjänstehäst Utter, som från början ansågs lat, tjurig och istadig men som skulle komma att bli Sveriges bästa och mångsidigaste häst. Då jag fick följa Utter under mer än 26 år fick jag även tillfälle att studera de olika åldersskedena i hans liv. Jag berättar även om mina egna erfarenheter när den ”oundvikliga” dagen kommer och vilka olika problem man kan ställas inför.

Det kostar tid, arbete och pengar att ha häst och det ska vara ett nöje att umgås med den, inte ett stressmoment. Kunskapen om hästens naturliga beteende kan även minska olycksrisken. Detta skulle i förlängningen innebära minskade kostnader för såväl samhälle, försäkringsbolag som den enskilde.

I slutet av boken ger jag även tips på övningar samt lite regler och tips när det gäller trafik och brandskydd.