Tumba-Tarzan fri som fågeln

118 kr
E-bok
Artikelnummer 9789189699168-100
Skickas omgående
Författare
Gunnar Ståhl
Utgivningsdatum
2022-07-21
Förlag
Bookea
Format:
  • Epub med vattenmärke

ROLF JOHANSSON BLEV en myt och legend redan under sin livstid och få svenskar har som han fastnat i svenska folkets medvetande.

Sommaren 1954 blev Rolf Johansson Tumba-Tarzan med hela svenska folket när han flydde från ett fängelse genom att hoppa ut från ett fönster på andra våningen och hamna i en björk. Tillsammans med sin hustru Alice levde Tumba-Tarzan i skogarna på Södertörn och i Roslagen under några månader. De jagades av polis och militär med k-pistar, pistoler, gevär och hundar och av tullkryssare och helikopter. Ändå lyckades de komma undan.

Efter en omskriven skottduell mot polis kallades Tumba-Tarzan allmänt för desperado. Men hur gick det egentligen till? Sköt Tumba-Tarzan mot polisen?

Vem var han? Varför blev han den han blev? Rolf Johansson avled 1978. Men myten Tumba-Tarzan levde vidare och lever än i dag.

"TUMBA-TARZAN FRI SOM FÅGELN" reder ut bakgrunden till Rolf Johanssons legendomsusade liv och tidningarnas smått hysteriska skriverier. Vi får träffa polismän, åklagare, journalister, grannar, vänner och släktingar samt brodern Olle ”Lill-Tarzan” Johansson. Alla berättar de om Tumba-Tarzan.