Rex och Lisa och den hemliga koden

106 kr
E-bok
Artikelnummer 9789179872656-100
Skickas omgående
Författare
Dori Hillestad Butler
Utgivningsdatum
2021-01-12
Förlag
Nypon förlag
Format:
  • Epub med vattenmärke
Rex matte Lisa får ett brev. Men hon kan inte läsa vad det står, för det är skrivet på ett hemligt språk. Och vem kommer brevet ifrån? Rex vet förstås ganska snart vem som skrivit brevet, och försöker förgäves berätta det för Lisa. När Lisas kompis Simon får ett likadant brev, måste de lösa fallet med den hemliga koden.

Ännu en charmig bok om hunden Rex och hans människa Lisa. Det är Rex som är berättare i boken och han försöker som vanligt hjälpa Lisa att lösa problemet. Tänk om Lisa bara kunde lyssna på honom! Med varma och humoristiska bilder som förstärker handlingen, får vi följa Rex och Lisa när de löser mysterier i vardagen. Rex älskar sin matte Lisa och hon älskar sin lurviga, matglada och – något lata – hund. Tillsammans är de ett oslagbart team.

År 2018 fick Rex och Lisa ett hedersomnämnande till det prestigefyllda priset Theodor Seuss Geisel Award för bästa amerikanska bok för nybörjarläsare.

Detta är tredje boken om Rex och Lisa. De två andra är Rex och Lisa och de stulna kexen, och Rex och Lisa och den försvunna tanden.  Böckerna kan läsas helt fristående, och passar från 7 år.

Om Rex och Lisa och den försvunna tanden skriver Bibliotekstjänst: ”Händelserna ses ur Rex perspektiv på ett roligt och fyndigt sätt. Berättelsen är indelad i fem korta kapitel där spänningen byggs upp och läsaren undrar både hur tanden har kunnat försvinna och på vilket sätt den ska hittas.”

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.