Rummet med fjärilarna

113 kr
E-bok
Artikelnummer 9789179873486-100
Skickas omgående
Författare
Mia Öström
Utgivningsdatum
2021-01-11
Förlag
Nypon förlag
Format:
  • Epub med vattenmärke
Nils hade hoppats på en hund eller en katt i present, men han får bara helt vanliga fjärilslarver. Tråkigt! Men larverna blir något helt annat än vanliga fjärilar. De är stora och fantastiska. Och i rummet är det varmt som i en djungel. Fjärilarna blir mer och mer närgångna. En dag försöker de flyga iväg med Nils. Läsaren förstår att de är ett hot. För sent förstår Nils också det.

Rummet med fjärilarna är en berättelse om ensamhet, längtan och oväntad vänskap. Den har samma magiska realism, samma hotfulla stämning och samma nagelbitande spänning som boken Det grå skåpet.

Mia Öström har skrivit böcker för både barn, unga och vuxna, och hyllas för sitt språk och sina gripande stämningar som för tankarna till Maria Gripe.

Ur Bibliotekstjänsts recension av Mia Öströms förra bok Det grå skåpet: ”Berättelsen är dramatisk, rädslorna i Elias och värmen mellan honom och mamma och beskrivningen av Ester i fotbollslaget är inkännande och tydligt beskrivna.” (Eva E:Son Fransson, BTJ-häfte nr 18/20)

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.