De magiska stavarna

113 kr
E-bok
Artikelnummer 9789179872854-100
Skickas omgående
Författare
Elin Säfström
Utgivningsdatum
2021-01-11
Förlag
Nypon förlag
Format:
  • Epub med vattenmärke
Ellen har alltid känt att hon är annorlunda, men hon har inte förstått varför. En dag får hon veta att hon är en häxa – en ljushäxa. Nu behöver de andra ljushäxorna Ellens hjälp. Deras magiska stav har blivit stulen av mörkerhäxornas ledare, Gabriel. Ellen måste hitta honom för att kunna ta tillbaka staven! Ellen hamnar mitt i ett storartat äventyr, som tar henne såväl till de mörka tunnlarna under Gamla stan, som till maktens centrum.

Denna urbana fantasy utspelar sig i modern tid, men med övernaturliga inslag. Platsen är ofta en välkänd stadsmiljö. Genren rör sig mellan det övernaturliga och det vardagliga. Kontrasten mellan dessa motsatser skapar spänning och sätter i gång fantasin. Den alternativa verkligheten – magin – visar sig finnas mitt i vardagen! Inom urban fantasy finns figurer från flera olika mytologier och sagotraditioner. Genren ger på så vis också en möjlighet att återuppliva eller återupptäcka det egna sagoarvet.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.