Folkstyre, blindstyre

73 kr
E-bok
Artikelnummer 9788726711462-100
Skickas omgående
Författare
Novellmästarna
Utgivningsdatum
2020-11-20
Förlag
Saga Egmont
Format:
  • Epub med vattenmärke
I politikens förunderliga värld är det mycket som döljs under ytan. Här får vi möta spionen som bara en litterär agent kunde överlista, fången som hjälpt svenska staten mörda en ambassadör och morbrodern som i ett svep gav sig på både en välkänd politiker och hans fönsterruta. Det bäddar för läsning fylld med listiga lösningar och spännande vändningar - och en viss portion humor i form av den mänskliga faktorn.

"Folkstyre, blindstyre" är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Bodil Mårtensson, Helena Sigander, Olov Svedelid, Ulla Trenter och Cecilia Wennerström.

År 2004 förenades ett urval av Sveriges främsta författare för att främja novellskrivandets konst. De ursprungliga medlemmarna var då Olov Svedelid, Kjell E. Genberg, Bertil Falk och Ulf Durling, men flertalet nya medlemmar och hedersmedlemmar har bidragit till novellskrivandet genom åren. Den senaste samlingen innehöll noveller från medlemmarna Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Pia Understrand, Niki Loong, och Cecilia Wennerström och ordförande Helena Sigander.