Minnen av framtiden

67 kr
E-bok
Artikelnummer 9789143503845-100
Skickas omgående
Författare
Stefan Gurt
Utgivningsdatum
2009-10-29
Förlag
Wahlström & Widstrand
Smakprov
Länk
Format:
  • Epub med vattenmärke
  • Epub med Adobe Encryption

”Det är inte omöjligt att 'Minnen av framtiden' är hans mästerverk. Hittills. Det är faktiskt så pass ovanligt med en roman som vågar ta stora grepp i den svenska normalprosans lite gråaktigt ängsliga atmosfär att bara anslaget är värt all respekt. Sedan är faktiskt genomförandet också konsekvent. Och konsekvent överraskande.” Jan Arnald, Dagens Nyheter

Beijing 2017. Li börjar minnas saker, märkliga saker – det verkar som om de inträffat i framtiden. Det bekymrar henne inte särskilt. Jorden är gammal och på väg att dö. Själv är hon ung och lever i en flytande tillvaro som modell och värdinna på en krog i nöjesdistriktet. Nätterna har blivit allt längre på sista tiden, pillren hon tar för att hålla sig vaken allt fler. Det hör till att det blir lite förvirrat ibland.

En natt möter hon Steven Newhouse, en rockmusiker som antas ha dött för elva år sedan, och som nu har blivit en mytomspunnen kultfigur. Han påstår att han känt henne i framtiden och hon följer med honom på en resa som tar dem till New York, Melbourne, Paris, Stockholm och åter till Beijing och sen betydligt längre än så. Till slut når de framtiden.

Stefan Gurts tolfte roman är på samma gång science fiction och kärlekshistoria, en resa mellan olika tidsplan och existenser, mellan planeter, världsdelar och medier.