Flyktingen

67 kr
E-bok
Artikelnummer 9789164240897-100
Skickas omgående
Författare
Olav Hergel
Utgivningsdatum
2006-09-28
Förlag
Piratförlaget
Smakprov
Länk
Format:
  • PDF med vattenmärke
  • PDF med Adobe Encryption
  • Epub med vattenmärke
  • Epub med Adobe Encryption
  • Mobipocket
Journalisten Rikke Lyberg kidnappas i Irak där hon befinner sig bland danska soldater i Danmarks fredsbevarande styrka på plats. Hon hålls fången medan kidnapparna tvingar henne att läsa upp deras krav inför en tv-kamera.
   Så plötsligt en dag återvänder Rikke till Camp Denmark. Hon är fri. Men hur var det möjligt och exakt hur gick det till? Bara två personer vet.
   Hon mottas vid sin återkomst till Danmark av all världens medier och blir den stora hjältinnan, hedrad och beundrad för sitt mod.
   En tid senare dyker en ung man från Irak upp. Snart börjar sanningen bakom fritagningen att avslöjas. Sanningen om vad som egentligen hände under Rikkes fångenskap. Rikke och den unge mannen tvingas hålla sig undan och söka hjälp från motvilliga danskar. Deras flykt blir enormt uppmärksammad, samtliga medier och politiska partier dras in och frågan om den enskilda människans eget ansvar ställs på sin spets.

Flyktingen är en brett upplagd roman över Danmark, där flyktingpolitiken har varit de senaste årens mest brinnande ämne. Den är en svidande kritik av fördomar och svaghet, på såväl det offentliga planet som det privata. Olav Hergel är jurist och journalist. Han har lång erfarenhet som journalist, först på Berlingske Tidende och nu på Politiken. Han har tidigare utgivit ett par faktaböcker. Flyktingen är hans skönlitterära debut.