Svärdsång

49 kr
E-bok
Artikelnummer 9789170284519-100
Skickas omgående
Författare
Bernard Cornwell
Utgivningsdatum
2014-06-16
Förlag
EBOKNORDEN
Smakprov
Länk
Format:
  • Epub med vattenmärke
”Kunnig, engagerad i sitt ämne och har en bra berättarröst. Cornwell är en favorit helt klart.”
 PARTILLE BOKHANDEL
 Det här var inte det första försöket att iscensätta ett bakhåll från Temes. Två gånger tidigare hade vikingarna tagit sig igenom bräschen i Lundenes raserade bro. Den här gången hade vi dock lurat in ulvarna i fållan. Låt oss dräpa dem alla, bad jag till Tor. Låt oss dräpa alla, så när som på en.
 Året är 885 och fred råder i England. Landet är uppdelat i ett danskt kungadöme i norr och kung Alfreds Wessex i söder. Men freden är bedräglig och vikingarna belägrar på nytt London. De fruktade norska jarlarna Sigfrid och Erik Torkildson har allierat sig med den danske krigsherren Hasting, och tillsammans för de befäl över en här på minst tusen man. Det åligger den av danerna uppfostrade saxaren Uhtred att förvisa de skövlande vikingarna och återta kontrollen över London åt Alfred den store. Splittrad i sin trofasthet håller nu denna man Englands framtid i sina händer.
 Svärdsång är den fjärde delen i Bernard Cornwells vikingaserie som utspelar sig i 800-talets England. Hans gripande och trovärdiga historiska romaner har en enorm beundrarskara och har sålt i 20 miljoner exemplar världen över.