Klockan 21.37

77 kr
Nerladdningsbar ljudbok
Artikelnummer 9789173516020-300
Skickas omgående
Författare
Karin Alfredsson
Uppläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2009-08-07
Förlag
Damm Förlag
Smakprov
Länk
Format:
  • Långa MP3-filer
  • Korta MP3-filer
  • En MP3-fil
  • Långa AAC-filer
  • Strömmande flash
En båt ligger för ankar i en polsk hamn. Den har extra bevakning men är trots det alldeles nerkladdad av rödfärg. I skydd av mörkret klättrar en ung man ombord – en ung man med ett uppdrag … En ung polsk kvinna är gravid, en graviditet som kan ödelägga hennes liv. Allt mer desperat provar hon magsårsmedicin och hopp från höga höjder. Hur blir man av med ett oönskat barn i ett land där abort är förbjudet?

En ung man ser Polens framtid i den katolska tron och familjen. Han finner mening med sitt liv genom att motarbeta moderna strömningar i samhället och han är beredd att ta till allt mer drastiska metoder. I skuggorna verkar en man som fotograferar dem han finner omoraliska och lämnar ut dem på internet. Han gör även betydligt värre saker än så men ser till att alltid hålla sig osynlig. Det finns så många villiga att göra grovjobbet.

Samtidigt stävar skeppet Aurora mot en polsk hamn. Ombord finns Women on Waves – en holländsk organisation som genomför aborter på internationellt vatten. Det som för en person är ett ljus i mörkret är för en annan en provokation som inte kan tolereras.

Kvinnoläkaren Ellen Elg är mammaledig med sitt andra barn, men när hon får en förfrågan att följa med Women on Waves till Polen i två veckor kan hon inte tacka nej.