Livsfarligt Uppdrag

30 kr
E-bok
Artikelnummer 9789175171876-100
Skickas omgående
Författare
Torbjörn Solén
Utgivningsdatum
2012-07-24
Förlag
Recito Förlag
Smakprov
Länk
Format:
  • PDF med vattenmärke
  • Epub med vattenmärke

«Något vasst tränger in i hans handflata. Tomas skriker till av smärtan. Samtidigt ringer telefonen. Han lyfter på luren:
- Hallå!
- Gör det mycket ont? frågar en skrovlig röst.
- Vad menar ni?
- Ni fick just ett stick i handflatan med ett farligt gift. Jag har ju varnat er tidigare för vad som kan hända om ni fortsätter uppdraget. Lycka till i Paradiset!

Ett hånskratt ekar i Tomas öra.

- Varför får jag inte...

Ett klick i luren följs av en omedelbar tystnad; en iskall, ödesmättad tystnad, som snabbt sprider sig i rummet.

Tomas kollar nummerpresentatören, men den visar bara på okänt nummer. Hur kunde den otäcka telefonrösten veta vad som precis hade hänt?»

Tomas Tor har av en tillfällighet hamnat bland personer som sysslar med det övernaturliga. Hans nyfikenhet leder honom till en regression, där han får uppleva sitt dramatiska tidigare liv på 1800-talet. Ett bevis på dess sanning får Tomas genom att hitta något han då tillverkat, som i dag tillhör en hemlig krets. Tomas upplever ett krav från andevärlden att sprida kunskapen om det han hittat, vilket blir ett för honom livsfarligt uppdrag.
Vilka vill hindra honom?
Och varför?

En i sin genre udda och spännande bok. «1800-talsberättelsen» ger på ett utomordentligt sätt relief åt händelserna i nutiden. Spänningen bibehålls hela tiden.
I Gunneflo