Trauma

51 kr
E-bok
Artikelnummer 9789175539195-100
Skickas omgående
Författare
Ulla Bolinder
Utgivningsdatum
2014-07-17
Förlag
Förlaget Orda
Smakprov
Länk
Format:
  • Epub med vattenmärke

Jag visste inte alls vad det var som låg där, och jag var jätterädd när jag gick ut ur bilen, men jag var tvungen att se efter, och sen… sen såg jag då att det var hon, att det var Jenny, och då... då bara skrek jag.

Sjuttonåriga Jenny Sjöberg försvinner från en fest och hittas två dagar senare död i ett dike.

Enligt polisen tyder hennes skador på att hon har mördats. I bostadsområdet har flera upprörande händelser nyligen inträffat, och många frågar sig nu om det döda fåret i hagen, mopedgängets trakasserier eller blottaren som går omkring i lekparkerna och försöker locka till sig barn kan ha något med hennes död att göra. Genom olika berättarröster och skiftande perspektiv växer bilden av Jenny och hennes tillvaro fram. Kan det vara någon i hennes närmaste omgivning som har dödat henne, eller har hon fallit offer för en okänd förövare?

 

Trauma är en bred och realistisk skildring av människor kan uppleva och påverkas av olyckor, övergrepp, våld och död.

 

Ulla Bolinder har arbetat på reklambyrå, restaurang, sjukhus, arkiv och bokförlag. Hon har skrivit flera romaner och kriminalromaner. I sina böcker tar hon gärna upp samhällsfrågor med betoning på den enskilda individen.

 

                                                                                     

 K Arne Blom, Svenska Deckarakademin:

Jag utläser ur din text och ur dina gestalters sätt att uttrycka sig, ur det de säger, ur det som i deras utsagor speglar deras åsikter och inte minst temperament, vad för slags individer de är. Genom hela din framställningsförmåga, och inte minst ur det dina gestalter yttrar, uppstår en äkta känsla för dem och de blir verkligen hela figurer. I mina ögon är det väldigt goda, ambitiösa, engagerande och medmänskliga berättelser du skapar.