En oändligt lång vår

98 kr
E-bok
Artikelnummer 9789189759114-100
Skickas omgående
Författare
Lida Starodubtseva
Utgivningsdatum
2023-09-08
Förlag
Nirstedt/litteratur
Format:
  • Epub med vattenmärke
Vissa gränser är tydliga och bör inte överskridas, andra diffusa eller rörliga, några hotar att fånga en, andra att stänga en ute. I en cykel av berättelser från Karelen tecknar Lida Starodubtseva rika och mångtydiga porträtt av flickor och unga kvinnor som söker en plats eller försöker förstå platsen där de befinner sig. Men om platsen snarare är ett språk eller en kärlek blir sökandet desto svårare, och farligare. Även om resan går över hav och land kan det nya vara snarlikt det som övergivits. Tillsammans bildar dessa berättelser en helhet som växer och förgrenar sig utan att någonsin bli färdig. Gestalter, teman och miljöer återkommer, varieras och speglas, och världen är i varje ögonblick både ny och urgammal.

Lida Starodubtseva (född 1982) är bosatt i skånska Linderöd och Malmö. Hon verkar som kulturskribent, språklärare och skönlitterär översättare. En oändligt lång vår är hennes första bok.

"Det rör sig inte bara om ett ovanligt begåvat förstlingsverk utan faktiskt, för en gångs skull, om riktigt bra litteratur." Mikaela Blomqvist, GP

"De korta inblickarna bildar tillsammans en bild av livet i Karelen, och egentligen av livet i vilken nedprioriterad småbygd som helst i världen. Samtidigt skulle nästan alla novellerna också kunna stå för sig själva, och även då ge en komplex bild av en människas inre liv. Bättre betyg än så är det väl svårt att ge en novellsamling." Theo Vareman, Expressen.