I skuggan av Sitare

49 kr
E-bok
Artikelnummer 9789127095892-100
Skickas omgående
Författare
Fateme Behros
Utgivningsdatum
2004-04-19
Förlag
Natur & Kultur
Smakprov
Länk
Format:
  • PDF med vattenmärke
  • PDF med Adobe Encryption
  • Mobipocket
När Narges hittar en kvarglömd skinnjacka på pendeltåget förändras hennes liv. I jackans ficka ligger ett desperat brev från en ung kvinna – Sitare – som känner sig hotad för sin kärleks skull. Narges bestämmer sig för att söka upp jackans ägare, men Sitare är försvunnen och Narges börjar misstänka det värsta.
Samtidigt brottas Narges med egna problem. Inför grannar och vänner låtsas hon bo hos sin bror Nima och hans hustru, men sanningen är en annan. Den kärlek hon känner är dubbelt omöjlig och måste döljas för omvärlden.
Narges sökande efter Sitare ger henne nya erfarenheter under intensiva veckor. Vem är vän och vem är fiende? När sanningen om försvinnandet slutligen uppenbaras för Narges har hon tvingats granska sitt eget liv på ett avgörande sätt.
I skuggan av Sitare är en mångbottnad samtidsskildring som vågar utmana fördomar och förutfattade meningar.

Fateme Behros kom till Sverige som flykting från Iran 1983. Hon debuterade 1987 med romanen Som ödet vill, berättelsen om en iransk familjs flykt till Sverige. Den följdes 2001 av romanen Fångarnas kör om en ung kvinnas sökande efter frihet från förtryck. Fateme Behros har även medverkat i flera antologier.