Ärligt talat

69 kr
E-bok
Artikelnummer 9789197433044-100
Skickas omgående
Författare
Dagmar Zitkova
Utgivningsdatum
2004-10-20
Förlag
Aveförlaget
Format:
  • PDF med vattenmärke
  • PDF med Adobe Encryption
  • Mobipocket
I Ärligt talat utbrister Dagmar Zitkova i ett ohämmat och sprudlande berättarfrosseri och med reporterns envishet ger hon sig i kast med att syna till synes oförenliga företeelser.
Kungsängen, den natursköna förorten norr om Stockholm, har hon och hennes familj gjort till sin utkikspost mot världen. Det var här hon kilade sig fast när hon kom från dåvarande Tjeckoslovakien för mer än tjugo år sedan.
Det är här hon fortfarande håller på och skapar sig ett nytt hemland. Det är ett mödosamt bygge, men Dagmar Zitkova ger inte upp i första taget. Systematiskt benar hon ut det ena trasslet efter det andra. Inget uppdrag är för svårt, inget projekt för litet. Allt hänger ihop. Allt väcker hennes nyfikenhet.
Hon berättar om den svåra konsten att vara barn i en familj och en god förälder åt sina barn. Hon grubblar över mekanismer som gör människor till slavar under diverse religioner och extrema läror. Och i hennes ögon blir skenbart tråkiga fabriker till levande väsen.
Med sin typiska centraleuropeiska humor blandar journalisten Dagmar Zitkova här i sina kåserier högt och lågt i en aldrig sinande flod av aha-upplevelser. Så ha roligt och skaffa dig nya erfarenheter och insikter i hennes sällskap!

”I trots mot sommardyrkarna deklarerar hon likt Erik Axel Karlfeldt sin kärlek till hösten. Hennes syn på godhet och ondska för mina tankar till Gustaf Frödings En fattig munk från Skara. I sin attityd till all slags överhet påminner hon mig om Käringen mot strömmen, alltså Barbro Alving. Hon talar till mig lågmält och humoristiskt. Hon är Dagmar Zitkova.”
Sören Larsson, journalist och författare