Pärlskimmer : En sökares fanfar

43 kr
E-bok
Artikelnummer 9789175174303-100
Skickas omgående
Författare
Jan Stenis
Utgivningsdatum
2013-07-26
Förlag
Recito Förlag
Smakprov
Länk
Format:
  • PDF med vattenmärke
  • Epub med vattenmärke

Jan Stenis verkar på flera plan samtidigt, som forskare, poet och författare. Men allt han gör syftar ytterst till att främja vår arts långsiktiga överlevnad. Alternativt säkra fortlevnaden för de organismer som ska ersätta oss människor, robotar eller andra livsformer.

Estetiken och funktionalismen är några av Jans främsta rättesnören. Många gånger sammanfaller dessa företeelser till en harmonisk och konstnärligt fullödig helhet. Detta är viktigt för Jan eftersom han i grunden är en konstnärssjäl.

Det allra viktigaste av allt är dock att en individ uppnår lyckan, vilket är en ytterst individuell preferens. Om Jan har en livsuppgift, så är det att via sin penna göra vårt släkte lyckligare. Jans överordnade syfte är att successivt öka kärleksfullheten i hela universum för att till sist kunna återförenas med Skaparen.

Kanske är Jan kallad av en högre makt. Eller dennas motsats. Han hoppas att en ljus och god kraft styr honom i så fall.

Jan började i alla händelser skriva poem först vid 31 års ålder. Diktandet gör honom glad och lycklig och ger honom lite ”glitter” i tillvaron. Jan är tacksam för denna gåva.

Jan önskar nu dela med sig av sin författarglädje till den allt hårdare och kallare omvärlden. Förhoppningsvis blir någon själsfrände gladare av att läsa hans rimmade strofer. Vi ofta utsatta människor måste ju försöka bistå varandra i enlighet med följande allomfattande motto:

Kärlek och Kunskap